I dagens anledning: Vred!

8 mar

Glædelig kampdag, speltmødre, karrierekoner, bitre fisser, møgsvesker og vedhæng

Personligt har jeg tænkt mig at fejre dagen ved gylpe lidt gammel mavesyre ud over Pelle Hvenegaard og det jammerlige boligprogram, han er blevet vært for på TV2. Hvis du ikke allerede har set det, kan jeg berette, at det føles som at få smurt tandpasta på øjenæblerne (skulle jeg mene). Se det dog! Der er intet som en god forarger.

I al sin enkelhed udspiller programmet ‘Herre i eget hus’ sig efter følgende skabelon: Pelle og belejligt uforskammet designer tager på besøg hos par. Mand græder fine salte tårer over, at han i 15 år ikke har haft interessen/viljen/modet/bollerne til at sige til damemennesket, at han ikke bryder sig om den måde, hun har indrettet deres fælles hjem på.  Det håndterer Pelle og belejligt uforskammet designer ved at smide kranen ud, smadre alle hendes ting 0g ræbe højt. Herefter indrettes hjemmet på ny med såkaldte ‘mandeting’.

Og hvad er der så galt med det? Jo, ser du….ALT.

Lad os et øjeblik glemme, at kvinder i serien er reduceret til galninge, der i gentagne anfald af ren ondskab kvæler deres undersåtter (mand og børn) i nips. Eller som Pelle så fyndigt formulerer det: Denne DAME har i årevis holdt denne MAND som gidsel i et fængsel af romantik. Nå, for søren, kunne man sige. Er hans arme faldet af, så han ikke kunne række poten i vejret? Eller vi kunne undre os: Og nu vælger han at lade Pelle Hvenegaard fortælle konetøjet, at han ikke bryder sig om det?? Hvor mandigt. Men det gør vi ikke. Det spørger vi ikke om.

Lad os i stedet fokusere på, hvem fanden programmet er rettet imod? I dette skarpt optrukne hjørne af tv-virkeligheden, hvor mænd er nogle klynkerøve, der efter 15 års undertrykkelse får andre til at sige deres mening højt, og kvinder er nogle manipulerende kællinger med kvalmende smag – i dette hjørne, hvor rigtige mænd bøvser, klør sig i røven og smækker et skateboard op på væggen som pynt, har jeg liiidt svært ved at få øje på modtageren. Kan mændene godt lide at blive castet som svagpisser GONE røvhul?

Børn? Der er selvfølgelig børn tilbage? For er der andre, der gider at glo på det tegneseriebillede af mænd og kvinder?

Det giver ca. lige så meget mening som Henrik Byager, der i dag forsøger at forklare, hvorfor det stadigvæk primært er kvinder, der står for madlavningen i hjemmet:

“Kvinderne er bedre til at finde ud af, hvad man skal have at spise, til at købe ind og til at lave mad. Hvis de overlader det til manden, gør han det hele forkert, og det finder kvinderne sig ikke i,” siger Henrik Byager til jp.dk

Og voila: Således er manden fritaget for ansvar. Vi (kvinder) kan jo bare lukke arret og spise de brændte frikadeller uden tilbehør. Ellers bliver den sarte mand såret og holder op med at handle.

5 kommentarer to “I dagens anledning: Vred!”

 1. Else Marie 08. mar, 2012 at 20:33 #

  Hvis jeg havde en (såkaldt) mand af den (ynkelige) kaliber, så ku’ han hoppe samme vej som de sender nipseriet. Pronto. (Eller hjem til sin mor, hvis det var sådan én, han havde brug for). Pfttt!

  • tinetholander 08. mar, 2012 at 21:13 #

   Ja, det er sgutte så kønt at se på. Hverken for mænd eller kvinder.

 2. Cecilie 08. mar, 2012 at 19:35 #

  Livet uden tv2 er dejligt :)

  God kampdag!

  • Byssen 17. mar, 2012 at 05:50 #

   Hørt!

 3. Superheltemor 08. mar, 2012 at 19:13 #

  Uh – vel talt! Søster!

SKRIV EN KOMMENTAR