Meget små damer i bar røv

22 mar

Den tre-årige har fået nye interesser. Eller helt nye er de sådan set ikke, for det er en tendens, der er kommet snigende langs panelerne over en længere periode. Hun har altid været lidt af en tonser. God fysik, prægtig appetit…og et godt højre hook. Barnefaderen kaldte hende ’lillebitte tykhovedet øgle’ da hun var tumling, fordi hun muligvis er det enste menneske i verden, der kan stå stille og stiv som en kæp og pludselig, BANG! vælte over sin egne fødder og knalde hovedet ned i det nærmeste bordhjørne. Hun græder dog aldrig. Og det kræver ikke mere end en let hovedrysten, før hun er videre. Fuld fart frem.

Således er prinsesser, lyserød og polyester et forholdsvis nyt begreb i vores univers. Og jeg var næsten begyndt at tvivle på, om det nogensinde ville dukke. Men det gjorde det. 

Når jeg lægger make up om morgenen kravler hun pludselig nysgerrigt op på sin lille skammel og rapser, hvad hun kan, inden jeg opdager det. Og så pensler og maler hun alt, hvad hun kan. Og hun er ennda begyndt at bede om at få neglelak på – ligesom dig mor, siger hun på den der jeg-ved-da-godt-du-overhovedet-ikke-kan-stå-for-det-måde. 

Og er der så noget galt med det, spørger du måske? Næ, eller jo…eller jeg ved det ikke. Jeg ved godt, at hun leger, når hun pynter og prinsseser den, men det føles fælt naturstridigt at lade en tre-årig gå med neglelak, selvom jeg naturligvis ikke kan lade være med at give efter. Er det ikke lige lovligt tøset, kvindeligt, voksent? Og skal hun virkelig stoppes ind i den maskine allerede nu?

Nu er vi jo ikke ude i en noget a la de der crazyass-idioter fra den anden side af Øresund, der fik den friske idé at sløjfe begrebet køn helt og aldeles. Mere noget med at holde hende ‘uskyldig og ren’ så længe som muligt. Ligesom dengang, hvor man ikke anede, om hun var en pige eller dreng medmindre, man tog bleen af hende.

Jeg kunne aldrig drømme om at købe minikopier af kvindetøj til hende, og jeg vil hellere have skåret næstetippen af end at købe en bikini i str. 104. (sygt, blev der sagt) Næ..lad os bare holde os til unisex-bamser, elefanter og bar røv i en rum tid endnu.

På den anden side må hun jo gerne vide, at hun er en pige. Og ja… så er det da egentlig også lidt svært at fortælle hende, at hun ikke skal falde for den slags røvsygt bling og lir, mens jeg selv kører det rundt i masken.

 

5 kommentarer to “Meget små damer i bar røv”

 1. Anne 19. apr, 2012 at 07:20 #

  Jeg synes også, det er svært. Min snart 7-årige tilbringer lige så meget tid foran spejlet som ved spisebordet, og jeg kan godt blive bange for, om det hele er min skyld, fordi jeg slev står og putter make up på hver dag. Håber bare ikke, hun tror, at udseendet alene betyder det hele.

  Jeg er bare lige nødt til at skrive noget andet. Husk at neglelak er den make up, der indeholder flest keminkalier og hormonforstyrrende stoffer. Der findes dog nogle, der ikke er så slemme – men jeg er altid kommet med det argument over for min datter, når jeg sagde nej. Det accepterer hun.

  Kh Anne

  • tinetholander 19. apr, 2012 at 13:30 #

   Det er det, der er svært. At lære dem, at det er det indre, som tæller, når man ikke engang helt selv tror på det. Men vi er da i det mindste bevidste om det. Og tak for tippet mht. neglelak. Jeg ved godt, at det er giftigt stads.

 2. Superheltemor 23. mar, 2012 at 10:18 #

  Min “going-on-goth” 10 årige, var universets mest lyserøde barn da hun var 3 , der kun gad prinsesser og tyl.
  Kan berolige dig med a det går over af sig selv;)

 3. Lotte 23. mar, 2012 at 08:55 #

  Altså min drenge fik lov at få neglelak på, da de var 3 – fordi de gerne ville. Nu som 4-årige er det ikke interessant mere.

  Og min 12-årige pige havde et par år, hvor lyserød flæseri og pufærmer var the shit. Nu går hun med dødningehoveder i ørene og nitter på bæltet.

  Lad barnet :-)

 4. Kaffe & T 23. mar, 2012 at 08:11 #

  Min pige var/er ligesådan! En tonser, der falder over alting, især sig selv. Og som ligepludselig omkring3-4 års alderen fik interesse for lyserøde sager og neglelak! Jeg er kold. Gu’ må hun da få neglelak på. Det er ikke fordi, det er voksent og kvindeligt, hun har lyst til det. Det er farver! Maling! Lillebror på 2 vil også have neglelak på. Så det får han. De er børn, og de er nysgerrige. Jeg har ikke tænkt mig at begrænse dem :-)

SKRIV EN KOMMENTAR