Det er fedtet, men neutralt

20 apr

Oh why, oh why?

Og nej, denne gang er der ikke tale om fyrringer, men naturligvis noget andet virkelig vigtigt: Nemlig, shampoo.

Selvom der ikke er meget speltkusse over mig, kan jeg jo sagtens se fornuften i at leve neutralt. Eller i det mindste i at gøre et forsøg. Efter, jeg så en eller anden creme-dame vifte en forskrækket interviewer om næsen med en tom lotion og skingert spørge: Hvor tror du denne her creme er henne, når den ikke længere er i flasken?, og triumferende afbryde sig selv for at konstatere: Ja, i din krop, har jeg haft det bedre og bedre med mine tørre fiskeskel. Tanken om en liter parfumeret bodylotion, der skvulper rundt i mine blodårer, er simpelthen så strid. Og så er der naturligvis alt det med barnets hvide sarte porcelænshud, der ligner sidste skrig fra Marimekko ved den mindste snert af parfume.

Så vaskepulveret er neutralt, og kropsolien, og håndsæben og bla. bla. bla. Ja, og så forsøger jeg jo at gøre det samme med det stads, jeg vasker mit hår med.

MEN, kære shampoo-produktudviklings-mennesker, skal man virkelig vælge imellem sundt og godt? Er det enten eller?

Og så ville jeg lige høre: Er det strengt nødvendigt, at ens hår sidder kilet fast over hovedet som en gammel fedtet og lidt for stram strikhue, når man går efter produkter uden parabener og parfume. Nej, vent…jeg har faktisk også fundet produkter, der får det til at føles som bunden af et hamsterbur.

Og hvordan kan det egentlig være, at NEUTRAL altid lugter lidt af bæ, når det drejer sig om shampoo. Jeg havde måske forestillet mig noget mere….neutralt. Og så er vi ikke engang nået til balsamen, der muligvis er en endnu større udfordring.

Jeg ender som den panikslagne version af mig selv, der for tre år siden stod på en fødegang og forsøgte at fortrænge forestillingerne om en skide naturella fødsel, mens jeg hikstede: Give me drugs på jordemoderen. Siger det bare.

19 kommentarer to “Det er fedtet, men neutralt”

 1. sauteuse GB 12. jun, 2014 at 12:41 #

  C’est un véritable bonheur de regarder votre blog

 2. foufounette velue croqueuse 09. jun, 2014 at 01:50 #

  Puis-je emprunter quelques phrases sur un blog
  perso ?

 3. Polissonne enculage de pétard 07. jun, 2014 at 11:10 #

  Magnifique article, continuez de cette manière

 4. Post ruɗement cultivant

 5. Helle 22. apr, 2012 at 19:33 #

  Vi har en del parfume allergi i familien. De fleste produkter fra pureshop og andre øko butikker er fyldt med parfume og man skal virkelig kigge sig for hvis man vil undgå tilsætninger af den slags. Den bedste shampoo og bedste balsam jeg har fundet til mit meget fyldige hår er Stuhrs family. Det er lige så godt som alt det parfume fyldte. Og det lugter ikke.. Og kan købes i bla. Føtex.. S…. Godt!

  • tinetholander 23. apr, 2012 at 20:30 #

   Argh…jeg kan ikke overskue andet end at kunne stole på det, der står. Gal, hvor er det bare besværligt.

 6. Linda 22. apr, 2012 at 16:13 #

  Det der er simpelthen så sandt, at det er til at tude over. Jeg har brugt hele år med hår i samme tekstur som det, mekanikere tørrer fingre i, når der er olie på dem, fordi jeg ikke kan tåle parabener.

  Jeg har prøvet stort set alt (det ALLERVÆRSTE er det, jeg har købt på apoteket), og indtil videre er Sturhs shampoo uden noget, det eneste, der er bare nogenlunde ok. Balsammen sucks.

  (Og så går det helt galt, når man har født og pludselig skal være sådan en, der bruger cykelhjelm. For satan. Ligner Alfons Åberg.)

  • tinetholander 23. apr, 2012 at 20:22 #

   Åberg er cute. Så det er da ikke noget problem.

 7. Randi 22. apr, 2012 at 16:02 #

  Kan virkelig også anbefale John Masters Organics balsam, den fås i Pure Shop men koster så også 219 kr. for 236 ml. Jeg synes det blev for dyrt og har prøvet en del halv-økologiske balsamer siden, men med virkelig dårligt og stift resultat. John Masters holder faktisk også rimelig længe, da man ikke behøver putte så meget i. Men suk, hvor ville jeg ønske at man kunne købe noget ok til den halve pris.

 8. Lene Balch 22. apr, 2012 at 10:31 #

  Jeg har fundet Body Shops shampoo, Shine, bruger jeg. Den er uden parabener, parfume og sulfater og er fantastisk. Jeg har problemer med udslet og vild kløe i hovedbunden, både af Urtekram shampåå, Irmas og andre shampoos uden noget i, men Body Shop er fantastisk, mit hår føles tykkere og er nemt at rede ud. Der er 4 forskellige, de fås i små størrelser så prøv dig frem.

 9. Anonym 21. apr, 2012 at 11:06 #

  Min mor sælger Avera shampoo og balsam. Jeg er ikke 100% sikker på, at der ikke er parfume og parabener i, men jeg mener altså ikke, der er det. Min søster har også problemer med at få meget udslæt af shampoo, men det døjer hun ikke med, når hun bruger den her. Du kan læse lidt om shampooen her: http://www.avera-dk.com/2012/01/manedens-produkter-januar-2012.html

  Held og lykke med jagten på de gode produkter. :)

 10. Nina 20. apr, 2012 at 19:13 #

  Jeg har prøvet Matas uden parfume osv fra den nye grønne serie og er IKKE imponeret så vil vældig gerne høre alternativer.

  Hvad er der da af skidteras i Neutral??

 11. Susanne 20. apr, 2012 at 17:22 #

  Prøv Matas – de laver versioner af deres shampoo og balsam uden parabener og parfume. Og Neutral er slet ikke så hellige, som de gerne vil udgive sig for at værre – sorry to say :(

 12. Cecilie 20. apr, 2012 at 15:39 #

  Urtekrams shampoo med rose er indtil videre noget af det eneste gode økoshampoo jeg har fundet…

  • tinetholander 23. apr, 2012 at 20:25 #

   Får du ikke hurtigt fedtet hår af den? Det gjorde jeg.

 13. Else Marie 20. apr, 2012 at 14:40 #

  Jeg bruger John Masters produkter. Er vistnok forholdsvis sundt. Dufter faktisk også fint og vasker endda rent. Til gengæld koster de kassen. Can’t win ‘em all, åbenbart.

  • Cecilie 30. apr, 2012 at 19:50 #

   Ikke hvis jeg vasker håret to gange.

 14. Maria 20. apr, 2012 at 13:06 #

  Uschhh jeg er med dig her. Jeg bliver helt hidsig. Når jeg vaskede mit hår med Respons, som jeg gjorde fra slut firserne til det blev forbudt,blev det blødt, luftigt og rart. Med Neutral og Derma SKAL jeg bruge balsam for overhovedet at kunne trække en børste igennem, og er det måske sundt at tabe så meget hår? Og jeg synes, deres creme stinker af lim/spyt og er yderst uappetitlig. Lav nu noget ordentligt!

Trackbacks and Pingbacks

 1. Unfinished business | Ikke et ord om baby - 17. okt, 2012

  [...] (typeof(addthis_share) == "undefined"){ addthis_share = [];}Kan I huske min store, store frustration over parfume/parabenefri shampoo og balsam..(klask)..? Vi var åbenbart et par stykker, der havde [...]

SKRIV EN KOMMENTAR