Jeg er en taber. Jeg har ikke travlt

23 apr

Måske er det bare mig. Det vil jeg absolut ikke afvise. Men jeg føler mig altså ikke specielt fortravlet. Og jeg kan ellers læse mig til über alles, at alle andre får åndenød af at være i live på grund af alt det, de skal nå. Uhh…de har så travlt, siger de.

Når man er småbørnsforældre og har et job har man især sindsygt travlt, kan jeg læse. Sindsygt travlt, siger jeg. Bare ikke mig. Jeg klager såmænd ikke, jeg har det skam fint, jeg føler mig bare en smule paranoid. Hvad er det, alle I andre pisker rundt og foretager jer, mens jeg sidder med stængerne smækket op i sofaen? Og burde jeg eventuelt piske med?

Indrømmet eftermiddage med hente/handle/hastekokkerere kan da være stressende, når den tre-årige samtidig vælger at magtkrampe ud over det hele. Men hvem ville ikke blive stresset af dødsskrig kombineret med skarpe negle samt irrationel adfærd. Der kan da også være eftermiddage, hvor det kan være svært at nå at hente skinken på grund af arbejde, men endnu er det da lykkedes mig at slippe udenom panikopringningen til børnehaven.(Nok egentlig bare fordi min telefon løb tør for strøm den dag, jeg var et mulehår fra at måtte hente hende forladt på parkeringspladsen.)

Men aftenerne er mine, weekenderne er lange(ish), og der må da være andre end mig, der ikke dagligt føler trang til at koble ud og af og finde åndehuller i en fortravlet hverdag, eller hvordan det nu lyder.

Jeg talte for nylig med en underviser, der blandt andet lever af at undervise sådan nogle kommunikationstyperr. Og de siger allesammen samstemmende, at de har SÅ travlt på jobbet, og at de næsten ikke kan bære det mere. Det er endnu ikke lykkedes underviseren at få samtlige kursister til at blive hængende længere end til 15.15.

Altså ok, så er det muligvis fair nok. Hvis ungen skal være hentet 15.30 hver dag, og du skal nå at arbejde 37 timer på en uge…. ja, så er der muligvis tal, der ikke mødes i kærlighed. Og hvis du vælger at få syv børn, kan jeg da også godt forstå, at der er smæk på dagligdagen. Men det var vel en kalkuleret risiko, da du lagde præventionen på hylden sjette gang, ikk? Og så er der alt det der med at slække på kravet om perfektion og spelt, der kan være svært. Det ved jeg godt. Men alligevel. Nu er det ikke de indre krav, men timer i døgnet, vi tæller.

To jobs, fire børn, atten katte, kometkarriere…. Jeg er sådan set ligeglad. Men kan det virkelig passe, at jeg er den eneste, der ikke har travlt?

 

8 kommentarer to “Jeg er en taber. Jeg har ikke travlt”

 1. Lines linier 25. apr, 2012 at 10:57 #

  For mig er det der travlheds/stress-halløj tit noget, der foregår oppe i hovedet. Og ikke i det reelle time-time-regnskab. Men når jeg SYNES, at jeg skal en helt masse, så kan det sgu godt ramle pænt meget på øverste etage. Når 10 ting, skal ordnes på samme tid vejer den der time om aftenen på sofaen ikke så meget op i regnskabet…

  Men okay, jeg skal så også ret tit en helt masse, fordi jeg er en af dem der, der vil det hele og har valgt (/er endt op med) 4 børn. Skulle jeg selvfølgelig have tænkt på noget før… i stedet er jeg så i gang med at lære, at jeg ikke skal SYNES, at jeg skal så meget ;-D

  • tinetholander 25. apr, 2012 at 13:36 #

   Elsker “endt op med”-formuleringen. Altså med mindre, du ikke har født dem selv.

 2. Maria 24. apr, 2012 at 13:55 #

  Måske er du bare virkelig heldigt indrettet i hovedet? Jeg er sådan en, der får hjertebanken, hvis jeg er ved at komme et halvt minut for sent til en skide børnefødselsdag.Og som tænker i skrækscenarier konstant, fuck jeg kommer ikke med flyet, fuck jeg har garanteret gjort det hele FORKERT så verden falder SAMMEN.Hvis det skete for mig, det du skriver om med institutionen, ville jeg blive akut selvskader. Og jeg ville virkelig virkelig ønske, at jeg ikke var sådan.
  Måske er det alle idéerne om alt det, vi skal være, der i virkeligheden banker i hovederne og pisker os rundt i et usynligt hamsterhjul?
  Men hamsterhjulet står trods alt på stand by, når jeg kommer hjem. Min sofa elsker mig, og jeg elsker min sofa.

  • tinetholander 25. apr, 2012 at 13:34 #

   Jeg svedte godt nok også voldsomt den, jeg var ved at komme for sent ned i børnehaven. Og tro mig, jeg kan sagtens piske en stemning op. Men reelt, tror jeg ikke, at jeg laver helt vildt mange ting til daglig. Og derfor undrer det mig bare, at mange andre får det til at lyde som om, de har stoppet kalenderen 24/7. Slapper de virkelig aldrig på sofaen, end er det bare federe at fortælle, hvor fortagsom, man er? Eller sagt på en anden måde: Hvis stress er en folkesygdom, er man så unormal, hvis man ikke har det?

 3. Cecilia 24. apr, 2012 at 05:57 #

  Du er ikke den eneste! Undrer mig – selv veninder uden børn, familie eller hund er jo ved at gå til af… ???? travlhed? stress? Ved det faktisk ikke. Måske er det bare weltsmertz???
  Og jeg arbejder endda i et konsulenthus – og når man siger det højt glor folk på en som om man er sindsyg at kunne det OG have børn. Det går nu fint. Men forstår din paranoia – den har jeg også. Er der mon noget jeg misser eller er vires generation i virkeligheden mest lidt forkælede???

  • tinetholander 24. apr, 2012 at 06:53 #

   Måske forkælede. Måske bare urealistiske. Hvis man har 100 børn og 17.000 kaffeaftaler med veninder og et fuldtidsjob og en hobby, er det vel klart, at man bliver lidt forpustet. Men det kan man jo bare lade være med. Jeg ligger en del på sofaen på hverdagsaftener, og det er måske ikke så spændende, men til gengæld er jeg ikke stresset.

 4. Rasmus 23. apr, 2012 at 19:19 #

  Fedt indlæg :P

  Men nej du er ikke den eneste der ikke har travlt. Travlt er noget man gør det til.
  Du må bare være mere effektiv når du så arbejder.

  Jeg har et 37 timers job – jeg kan afleverer mine børn kl 8 og hente dem igen kl 15:30 hvis jeg har lyst fordi jeg har nået det jeg skulle fordi jeg er effektiv når jeg arbejder.
  Så kan man give andre skylden for du ikke kan nå det du skal osv.
  Jeg oplever at folk gør det til et problem og piver over det i stedet for at gøre noget ved det.

  Tag fingeren ud af pølle hullet og kom igang.

  /Rasmus

  • tinetholander 23. apr, 2012 at 20:18 #

   Tja… det er selvfølgelig helt fint at være stresset og give udtryk for det. Det virker også bare som om det er meget moderne at være travl. Det klinger bare ikke så cool at have masser af tid. Ikke med mindre det er et bevidst valg a la bonderøven.

SKRIV EN KOMMENTAR