Vi har ved lov afskaffet følgende…

7 okt

Der er noget, vi må vende. Det kan ikke blive ved på denne måde. Jo, jeg er da muligvis lidt miljøskadet af mit fag, men alligevel… Jeg bliver nødt til at lave en: NÅR JEG BLIVER MINISTER FOR ORD OG VENDINGER:

# ville jeg allerførst indsætte olfert-patruljen

# sætte hårdt ind overfor: Husk lige, hvor den bor! Eller slet og ret: jeg vil altså gerne have den igen. Nå for søren. Vil du det. OLFERT! For helvede, hvor er det nævenyttigt. Hvis jeg havde tænkt mig at nakke din oplader ville jeg nok ikke spørge først vel? Og jeg sagde da vist endda låne, men jeg skal da se, om det vil lykkes mig ikke at glemme, hvem jeg lånte den af, inden jeg når ned til mit skrivebord. Eller bare i al almindelighed bliver overmandet af kleptomani. OLFERT.

# helt afskaffe: Uha, det har sørme været lidt af en rejse. OLFERT (og måske et lille spark i fissen). Du har været i Netto, ko.

# være meget konsekvent over for: at få en på opleveren. OLFERT. Ja, man troede ikke, det var muligt stadigvæk at støde på sådan en omgang bræk, men det er det åbenbart. Stop, blev der sagt!

5 kommentarer to “Vi har ved lov afskaffet følgende…”

 1. Charlotte 13. okt, 2012 at 20:59 #

  Har aldrig hørt det, heldigvis, men der må være endnu et hektisk forsøg på at integrere engelske udtryk i det danske sprog – pull off – sådan bum.

 2. Maja 08. okt, 2012 at 06:25 #

  Medtag gerne: “at trække af på noget”. Arghhh!! Det er volapyk i den sammenhæng. Så tag dog en beslutning i stedet!
  Jeg stemmer på dig.

  • tinetholander 08. okt, 2012 at 19:26 #

   Trække af på? Det forstår jeg slet ikke. Fly mig en sammenhæng.

   • Maja 09. okt, 2012 at 06:18 #

    Nej vel, det giver ingen mening. Men det kan indgå i sætninger som:

    “Det skal vi lige have trukket af på.”
    “Det er direktionen, der skal trække af på det.”

    Det betyder sådan set bare, at nogen skal tage en beslutning. Jeg forstår heller ikke, hvordan man er kommet frem til, at den sammensætning af ord betyder noget med at tage beslutninger … Men der er til gengæld mange – også sprogkyndige – der siger det i de kredse, jeg færdes i …

    • tinetholander 09. okt, 2012 at 08:44 #

     Det er helt sort. Det afskaffer vi helt sikkert også.

SKRIV EN KOMMENTAR