Kan man få det hvide snit?

8 nov

I Rom har de et helt kvarter, hvor alle butikkerne har pæne  navne som Fendi, Prada, Gucci og Max Mara. Et helt kvarter. Jamen, der var ikke andre steder at gå hen, så vi blev jo nødt til at gå indenfor. Også selvom vores billige danske bomuld omgående begyndte at klø på rygstykkerne.

I butikkerne med de pæne navne er selve indretningen naturligvis en udfordrende, innovativ designerdrøm og alene duften gav mig lyst til at folde mig sammen som en lillebitte vintersøvnig ræv og ligge mig til at dø. Lige der midt mellem cashmere og silke. Tror sgu endda jeg så en full-blown bar et sted med champagne og ‘are you kidding me’.

Det eneste minus var, kvinden, som åbenbart var ansat til at monitorere vores mindste armbevægelser. Jeg fik sådan lyst til at vifte vildt med begge arme bare for at se, hvad der ville ske. Fik dog hurtigt en klar fornemmelse af, at det ville være omtrent lige så kløgtigt som at vræle en bombejoke udover Kastrup. Var desuden alt for duperet af lugten af penge til at foretage mig noget som helst andet end at forsøge at se rig ud.

Men hun var sød – kaldte mig sweetheart og lod på prøve frakken til 15.000 selvom hun udemærket godt var klar, at jeg slet, slet ikke var i nærheden af at ville købe den. Ja, jeg tror faktisk, at hun forsøgte at trøste mig. Som tak sagde jeg, at det var den smukkeste frakke, jeg nogensinde havde set. Det var det ikke.

Men således og lige der blev den sæsonbetonede horror-sport vinterfrakken skudt i gang. Og den har været i gang lige siden. Sammenlagt har jeg vel prøvet en 300-400 stykker. Og jeg hadet dem allesammen. Hvad sker der frakketyper? Hvordan kan det være SÅ svært at kombinere varmt og pænt.

1. Nej, jeg vil ikke svøbes i et tyndt stykke stof, der præsenterer sin første lukkemekanisme i navlehøjde. Halløj decembervind på mit maveskind.

2. Nej, jeg vil helst ikke klædes ud som sovepose til og fra arbejde.

3. Gulvlang og korte ben efterlader  efter 36 år stadigvæk indtrykket af, at jeg har stjålet mamas klude, så der sidder jeg også over,

4. Og så er der den ualmindelig praktiske model, der på mange måder ville stå godt til Rødovre. Og en skovtur. Og en akut depression.

Jeg har allerede afleveret den første tilbage til forretningen, hvor den kom fra, så da jeg endelig fandt en, jeg brød mig om i går ignorerede jeg ekspedienten for hårdt, da hun forsøgte at fortælle mig, at den måske ikke ville være varm nok hele vinteren. La la la på beløbet, tak, nynnede jeg og flåede barnet med ud af butikken, inden jeg kunne nå at blive ramt af det realitetstjek, der helt sikkert var på vej.

Sidder nu med en dårlig fornemmelse for sne og muligvis et overtræk. (Tør ikke tjekke) Så vi krydser for for en mild vinter, ikk? Og det hvide snit. Så jeg absolut ingen hukommelse har om det her lort, når hele fucking scenariet gentager sig næste år.

12 kommentarer to “Kan man få det hvide snit?”

 1. Østfronten 09. nov, 2012 at 14:16 #

  Det bliver en mild vinter. Basta. Jeg gider ikke meterhøj snedriver og barnevogn. Så du er på den sikre side med jakken.

  • tinetholander 09. nov, 2012 at 15:06 #

   Jeg er heldig, jeg har dig.

 2. Fruen i Midten 09. nov, 2012 at 12:09 #

  He he, er det i orden, jeg læser med herfra?

  • tinetholander 09. nov, 2012 at 15:06 #

   Bestemt.

 3. Byssen 09. nov, 2012 at 09:49 #

  Er det her en af dem du kalder for praktisk: http://eu.thenorthface.com/tnf-eu-en/women-s-arctic-parka-19.html

  For hvis ikke så kan jeg KUN anbefale den. Har den i lilla og den er HERREvarm og sidder godt (på mig i hvert fald). Men vil godt indrømme den er lidt pricy for alm. dødelige (jeg får procenter fordi manden arbejder for dem…).

 4. FamilienDanmark 09. nov, 2012 at 07:49 #

  Hvorfor laves der ikke vinterjakker, som man rent faktisk vil købe. Selv går jeg pt. rundt i en regnjakke (?!). Det ser herrens ud, men det er praktisk – og det er åbenbart endnu en af de ting, ankomsten af min søn har haft indflydelse på…

  • tinetholander 09. nov, 2012 at 08:43 #

   Går du i regnfrakke, fordi du har fået et barn? Eller er du bare blevet mere praktisk anlagt, fordi du har fået et barn?

   • FamilienDanmark 10. nov, 2012 at 12:26 #

    Regnjakken skyldes en kombi mellem, at jeg pt. er højgravid og med mine +18 kilo ikke kan passe andet, og at jeg derudover har en søn som hele tiden vil lege udenfor. Og gerne noget der sviner.

    • tinetholander 13. nov, 2012 at 20:08 #

     Så går det da heldigvis over igen. I hvert det med kiloene.

 5. Mette 09. nov, 2012 at 06:35 #

  Jeg har slet ikke råd til en vinterjakke. Bruger en 30 år gammel parkacoat. Det skal nok gå Tine, du må smide en sweater indenunder, når sneen kommer.

  • tinetholander 09. nov, 2012 at 08:52 #

   Men er den i det mindste pæn? Og varm?

   • Mette 09. nov, 2012 at 13:32 #

    Pæn, nej. Varm, ja. Er sikker på at din jakke er rigtig pæn!

SKRIV EN KOMMENTAR