Happy shopping

13 dec

Det ville muligvis være sjovere blogwise, men jeg er ikke på julehaderholdet. Jeg har altid elsket julen – åd den råt som barn. Elskede, at min mor druknede huset i nisser, og fandt det ikke nævneværdigt påfaldende, at min far altid fik skidepine, LIGE når julemanden kom på besøg juleaften – ikke før jeg var omkring 25 år. Vi bagte og klippede, lavede adventskrans og pakkede gaver ind, mens vi fnes. Det var yndigt!

Jeg havde muligvis et par singleår, hvor jeg var lidt mellemfornøjet med hele julehalløjet, men jeg gav mig nu aldrig til decideret at hade den. Og jeg følte mig da bestemt heller ikke for fin til at blive sjaskhamrende pigefornærmet, hvis der ikke smøg sig en perlerække af lækre gaver omkring mig juleaften.

Nu er cirklen så sluttet, og det er mig, der bringer julen til barnet. Vi taler om nisser, og jeg lyver , fordi jeg elsker at se hendes runde lille ansigt fundere over, hvordan det hele nu hænger sammen. Hvor er den satans nisse? Farmor har startet pakkekalendertraditionen og får naturligvis lov til at fortsætte den. Men hun er flink til at frasige sig æren. Hun viger for mændene med huer. Jamen er det ikke sødt!

What’s not to like, spørger jeg bare? En legitimeret månedsbrandert (Hej gløg, min ven), julefrokost, spændte børn og gas på pynten.

Der er selvfølgelig lige julegaveindkøb…. Alverdens eder….julegaveindkøb. Vi bringer her en guide. Hvem kan ikke bruge en frisk lille decemberguide? (Jo, du kan, blev der sagt).

1. Gå efter hit and run-princippet. Hver eneste gave er planlagt hjemmefra, og vig for Guds skyld ikke fra den aftale. Overhovedet. Hvis nogen på holdet begynder at væve undervejs, efterlader du dem ved først komne lejlighed.
2. Gå for alt i verden i krig på fuld mave, og ignorer din partner, lige meget hvor irriterende, han udvikler sig i løbet af scenancen. Og tro mig, han udvikler sig irriterende i løbet af sceancen. Skænderier vil dog blot sænke jer ydeligere. Når spændingen mellem jer bliver ulidelig, skifter I strategi og arbejder herfra i hold.
3.Slutteligt gælder det om at lukke munden på evt. afkom med rigelige mængder af hvad som helst. Stesolider fx.
4. Hvis du vælger et storcenter kan det hele være overstået på en times tid. Her vil en indkøbsvogn dog være nøglen til succes. Denne bruges til at pløje en sti fri for mennesker, som resten af dit hold kan følge.

Om vi selv gjorde sådan? Nu ikke så mange spørgsmål.
Happy shopping, folks!

6 kommentarer to “Happy shopping”

 1. Lotte 14. dec, 2012 at 20:36 #

  Jeg er på fuldstændig samme hold som dig. Elsker jul, lyver om nisserne, har småkager nok til et regiment soldater, huset svøbt i rødt og lyskæder og køre stram planlagt juleshopping (alene dog, så jeg slipper for et par af dine punkter) Kan mht juleshopping anbefale en fridag, der er knap så mange folk ude om formiddagen, og så kan man passende møde en eller anden på cafe om eftermiddagen (Hej gløg). God jul til alle

 2. Østfronten 14. dec, 2012 at 14:39 #

  Netshopping. Og ellers nøje planlagte blitzkrieg-agtige angreb med helt målrettede indkøb. Ordnung muss sein! (Men bortset fra det med at købe gaver blandt 10.000 andre mennesker, så elsker jeg det med at give dem og se modtageren blive glad)

 3. understjernerne 14. dec, 2012 at 10:16 #

  Jeg har siddet herhjemme med morgenkåbe, varm kakao og pebernødder og bestilt SAMTLIGE julegaver på nettet!
  Jeg elsker det!
  …og det er jo ikke mig der skal bøvle med at få lortet byttet bagefter ;)

  (Eij, jeg har været flink og kun købt julegaver der kan byttes i fysiske butikker eller hvor det er gratis at returnere…)

  • tinetholander 14. dec, 2012 at 11:31 #

   Du er herresmart. Jeg lover mig selv hvert år, at i år er året, hvor jeg skal gøre det samme. Og så når jeg det aldrig.

 4. Mette 14. dec, 2012 at 09:00 #

  Sådan gør jeg – works everytime ;-) Jeg elsker i øvrigt også julen!

  • tinetholander 14. dec, 2012 at 11:32 #

   Glædelig jul.

SKRIV EN KOMMENTAR