Onde, onde mor

28 mar

I morges gjorde jeg noget, jeg sikkert ikke burde sige højt? Jeg lavede rottehaler på Ellen-barnet, mens hun råbte og skreg og viftede med armene.  Men det fik mig ikke til at stoppe. Næ… jeg lod bare som om, at det er helt almindeligt, at mødre bestemmer den slags. Punktum. Egentlig tror jeg jo på hendes ret til at bestemme selv, det er jo hendes hår - det ville bare være meget nemmere, hvis hun besluttede sig for at være lidt mere som mig. Eller for at give efter for mit pynteflip og gå i vuggestue med elastikker og små spænder i håret hver dag. I stedet råbte hun. Og lagde Pipi for had, da jeg desperat forsøgte at bringe hende ind i mikset.

Jeg ved ikke, om det bare er mig, men da jeg fik en pige, forventede jeg nok, at hun både ville ligne mig og være som mig. En lille-bitte mig-klon. Jeg elsker at sysle, holde orden og for nylig har jeg endda genopdaget perlepladen. Kort sagt, er jeg nok en forholdsvis rolig type. For det er piger jo, ikk?

Ellen ville med sikkerhed æde perlerne – alternativt sprede dem ud over hele gulvet, hvis jeg lod hende røre dem. Hun kravler, løber, råber, kradser og er vist det, man kalder et fysisk barn. Eller sund og rask! Hun er skide ligeglad med kjoler, og spænder overlever kun ganske kortvarigt i hendes smukke røde hår. Og lige midt i fjæset ligner hun sin far. Som i virkelig meget! 

Jeg ved godt, det er mig, den er galt med. For hun er en perfekt lille trold, som man kun kan elske, men der er altså en lille politisk ukorrekt stemme inde i mig, der opponerer imod, at hun ikke ligner mig mere.  Og nogle gange forsøger at stoppe hende ned i en alt for lille kasse lavet af mine forestillinger om, hvordan hun burde være mere som mig. Kender du det? (Please, bare et enkelt ja.)

I virkeligheden strider det jo helt og aldeles imod min overbevisning, og jeg minder hermed helligt mig selv om at lade verdens sødeste Ellen, være verdens sødeste Ellen. Men eller uden rottehaler.  Så vil jeg koncentrere mig om at være mig.

7 kommentarer to “Onde, onde mor”

 1. KM Duct Cleaning 23. okt, 2014 at 01:07 #

  You’ve seen the dust and dirt that can build up inside your heating vents.

  Offers improved home hygiene: While you are successful in removing the dirt that is hidden from view –
  it will reduce the amount of household dust thereby making it easier for you to keep
  your home clean. For optimal results, having
  a cleaning done annually is best.

 2. appliance parts 04. okt, 2014 at 21:52 #

  I have 110 volts on each side, so that isn’t the problem.
  As you can see, there are plenty of different aspects that you have to keep in mind when you are looking to buy
  appliance parts online. In the recent time, appliances have
  taken up enormous space in an individual’s day to day
  life.

 3. Book Hire Bins 24. sep, 2014 at 08:59 #

  You can go through their websites, check their quotes and hire one, according to your
  needs. Once you are done with the bag call the company and they will collect it
  within 48 hours of your call. There is a simple way to get around this by hiring everything to do
  the job.

 4. Kathrine Felland Gunnløgsson 28. mar, 2011 at 20:38 #

  Jeg tror jeg ville have det på samme måde som dig, hvis jeg havde døtre. Heldigvis har jeg to drenge, så de må kæmpe med at skulle være lige som far. Men de har samme hår, som jeg havde (og hadede) som barn… Hmmmm…
  Tak for en god blog, som er kommet på min liste.
  Hilsen Kathrine

  • tinetholander 29. mar, 2011 at 06:50 #

   Hej Kathrine
   1000 tak. Jeg smugkiggede lige på dine drenge. Og jeg synes nu altså de har noget ualmindeligt fint hår:O)
   Bedste hilsner
   Tine

 5. Maja 28. mar, 2011 at 18:30 #

  Måske har I ikke læst nok Pippi højt for hende? Hvis man er rødhåret og har krudt i r…., så må Pippi da om nogen være det ultimative idol! Rottehaler er da i øvrigt den bedste spilopmager-frisure :)

  • tinetholander 29. mar, 2011 at 06:53 #

   Hej Maja

   Du har ret – alt for lidt Pipi, og derfor var jeg for nylig nede i boghandleren og lede efter en Pipibog til de mindste, men det findes åbenbart ikke rigtig. Hun er faktisk en rigtig sej lille Pipitøs, så det ville jo være oplagt.

SKRIV EN KOMMENTAR