Røv – Fattigrøv

5 aug

Jeg er fattig. For første gang i flere år er jeg fattig (for tiden). Det er måske ikke så sært, når man vælger at købe muggen madkasse og døbe den hjem. (Flashback til min og barnefaderens første samtale om at købe et hus.)

Mig: Vi skal I HVERT FALD ikke ud i sådan noget renovering. Det gider jeg sgu’ ikke.

Ham: Nej, det skal vi ikke. Ad!

Mig: Og vi skal ikke længere fra København end Valby

Ham: Nej, er du sindsyg. Valby er meget langt væk.

Seks måneder senere:

Os: Nææ….sikken et smadret hus. I Rødovre. Jeg vil skyde på, at ALT skal laves. Vil du ikke? Gulve, vægge, tag, kælder. Flere måneders arbejde. Hele lortet. Aprospos, hvad fanden er det, her lugter af? Hvor skriver vi under?

Nåmen så blev vi færdige med at renovere. Og renovere noget mere. Og lappe vandrøret, der sprang og oversvømmede hele huset fra top til tå (hvis huse har tæer) på forsikringens anden dag. Og så gik noget fjerde i stykker, og håndværkerene mente naturligvis ikke, at man kunne leve uden sådan én. Og da de skred havde de smadret hele haven samt terassen. Fuck, hvor jeg glæder mig til den dag, vi kigger på hinanden og siger: Nå, ikke mere. Det var da billigt. Det trænger jeg til.

Nu skal vi så holde fest. Så jeg er fattig. Og jeg hader at være fattig. AFSKYR. Udsigten til store fede minusser på kontoen giver mig svedig overlæbe og brækfornemmelser. Og jeg bliver idiot af at gå og tælle mine penge. Og regne ud, hvad bleerne koster pr. styk.

Jeg så for nylig et program om meget store familier, altså folk med fucked up mange børn i fjeneren. Her fulgte vi mamabear ned i den lokale discountforretning, hvor konen seriøst gav sig til at læse bag på toiletpapiret, hvor mange blade, der var på hver lokumsrulle i div. pakker. For hun skulle jo have fuld valuta med hjem til alle sine storskidende unger. Og jeg sad bare og tænkte: Sikke et lorteliv. Det gad jeg fandeme ikke. Men hvis vi ikke skal have klap-sammenmadder til brylluppet, bliver jeg nok nødt til at tage mig sammen og drikke lidt mindre latte og sårn. Men hvis du ser mig stirre for længe på toiletpapiret i Netto, må du gerne klappe mig én. Permission granted.

 

3 kommentarer to “Røv – Fattigrøv”

 1. Christina 17. aug, 2011 at 17:31 #

  Uh, kender det godt! IT SUCKS!!!!! BIG time!
  Godt det vender igen på et tidspunkt :)

 2. Mia 09. aug, 2011 at 10:16 #

  He he, god underholdning Tine. Tror faktisk jeg så det indslag med hende toiletpapirsdamen – skræmmende! Men lyder til fattigdomsbunden er nået nu, og at det fremover går den anden vej – og så har I jo fået et hus og en have (og et bryllup jeg glæder mig til), så måske det var det hele værd! ;)
  Knus

 3. En anden Tine 08. aug, 2011 at 17:43 #

  Ikke noget om toiletpapir. Udover at jeg for 3 dage siden for første gang i mit liv (sgu) købte 3 pakker überluksuskleenex som var på bud i Bilka, fordi jeg ikke kunne finde det standardbillige. Og jeg sidder nærmest og folder det helt andægtigt, hver gang jeg er på det lille hus. Det er ikke løgn – this way lies insanity. Godt du er opmærksom på faren.

  Bortset fra det – så ville jeg bare lægge en kommentar, så du vidste at du har en ny, begejstret læser. Det er altid dejligt. Nåmndetvarbaredetjegvillesige,hej!

SKRIV EN KOMMENTAR