Så hjælp dog lidt til for fanden

11 aug

Über, mega sej kjole, som jeg virkelig glæder mig til at have på – tjek.

Duge – tjek.

Bestik – tjek.

Sprut, vin, Gajolshots, champagne, mere sprut, mere vin, Redbull, Fisk - tjek.

Bryllupstale – not so much.

Kan I huske den der leg, hvor man skrev en sætning på et stykke papir. Foldede det, så sætningen ikke kunne ses, og lod papiret gå videre rundt om bordet? Så skrev den næste person videre ud fra et enkelt lille efterladt ord, og til sidst havde man skrevet noget genialt. Eller virkelig uforståeligt. Fifty-fifty chance. Skulle vi ikke prøve det med min tale til barnefaderen? Trænger virkelig til noget inspiration. Det er jo ikke sådan, at I kan fortælle mig præcis, hvordan eller hvorfor jeg elsker min kæreste – den er jeg med på, men helt ærlig…. hele det der koncept med at skulle nedfælde min kærlighed, mit forhold, min familie, mit liv i én lille bitte tale med noget så simpelt som ord…måske er det bare mig, men det er sgu’ da lige til at få skidepine over. Det kan man da ikke. Kan man?

Okay – er du gift, elsker du nogen og har du holdt en tale for dem? Så du kunne du måske eventuelt være så sød at sende mig den bedste sætning, den mest rørende sekvens, det sted, hvor hele festsalen istemte fælles krampegråd. Bare til inspiration…. HJÆLP FOR FANDEN!

15 kommentarer to “Så hjælp dog lidt til for fanden”

 1. Marcial 20. nov, 2014 at 09:02 #

  I really atapecipre your feed back and I will look into the issue, please keep reading The Belmont Blog and stay in touch.To get my latest post sent to you just click on the subscribe button. I look forward to hearing form you soon. Happy Holidays! -Steve

 2. Albertesmor 17. aug, 2011 at 17:57 #

  Det er første gang, jeg slår vej forbi her, men det kan næsten ikke være tilfældigt at det netop er i aften, hvor jeg sidder og skriver på en tale til ham, jeg skal giftes med på lørdag! Min tale bliver forholdsvis kort og en slags takketale – en tak for alle de ting, jeg er taknemlig for hos ham/i vores forhold. Men det er røvsvært – det lyder så meget bedre i mit hovede end det ser ud på papir… så måske “freestyler” jeg når alt kommer til alt.

  • tinetholander 18. aug, 2011 at 07:36 #

   Uh….tillykke. Så er du garanteret lige så stresset som mig? Jeg håber, I får en dejlig dag.

   • Albertesmor 18. aug, 2011 at 18:49 #

    Møgstresset! Falder formentlig i søvn midt i forretten på lørdag af bare udmattelse! Og i forhold til dit nyeste indlæg: jeg skulle finde hvid paraply (bare hviiis det nu skulle regne…), det lyder omtrent lige så svært som hvide balloner! Og løfter!?! Til kirken eller?

 3. helle 17. aug, 2011 at 08:07 #

  Vi har lige holdt fest i anledning af vores kobberbryllup. Og der holdt jeg tale for manden min.
  jeg startede med at sige at det var godt at jeg selv ved at jeg ikke kan synge, for ellers ville jeg være brudt ud i sang. Og så bad jeg gæsterne hjælpe ham med at gætte de sange jeg så kom med citater fra. Og jeg havde valgt danske sange som på en eller anden måde kunne symbolisere vores forhold. Og så havde jeg fået vores DJ til at gøre klar, så han lige kunne spille når sangen var gættet. Det var en god åbning til min tale. Og gæsterne var med i det. Og så talte jeg lidt om hvad det var vi lovede hinanden da vi blev gift – og hvordan det så går med det – og fik flettet ind at der jo også er kommet børn til. Og hvad det gør ved ægteskabet – og så sagde jeg 4-5 sætninger, som jeg aldrig havde troet jeg skulle høre mig selv sige – og sluttede af med at sige at det var godt at det ikke var ham jeg sagde dem til. Så det var ikke sådan en vildt rørende tale, men jeg fik de vigtigste ting med. Og selvom den var lang pga sangene, så var den ikke langtrukken.

  Og så gjorde vi noget ret genial – vi (min mand og jeg) havde ingen pladser, men en tallerken, bestik mv – og en stol. Og så gik vi fra bord til bord – alle bordender var fri. Og i løbet af ikke ret lang tid kunne vi lade stolen stå og bare sætte os ved bordene hvor der var tomme pladser. Vi var 100 mennesker, men det fungerede bare så fint og vi fik snakket med mange flere end hvis vi havde siddet til højbords.

  Vi startede også med undervisning på vores gårdsplads i lanciers – det var super sjovt, og gjorde at folk blev rystet sammen og lærte nogle flere at kende.

  God fest.

 4. Jonna 17. aug, 2011 at 06:11 #

  Hej

  Jeg har ikke kommenteret her før, men jeg følger troligt din blog – elsker dit sprog, din stil og din ærlighed!

  Da jeg blev gift, holdt jeg en tale om, at min mand slår til på de områder, hvor jeg ikke selv er helt skarp. Talen blev sjov og god, fordi jeg kunne gøre lidt grin med mig selv, og samtidig fremhæve hans rigtig gode sider… -Og så blev den faktisk først færdig i badet om morgenen….!

  Håber I får en skøn fest!!!

  • tinetholander 18. aug, 2011 at 07:40 #

   Hej Jonna
   Dejligt at høre, at du læser med. Din tale lyder som en god måde at gribe det an på. Jeg er endt lidt i samme boldgade.

 5. Amarillen 15. aug, 2011 at 22:05 #

  http://www.youtube.com/watch?v=eb3bSC42VT8

  Hvad med at kopiere teksten fra “Jeg har lagt mine våben”, dele sangene ud, holde en kort tale,og spille på musikanlæg(eller selv synge, kender jo ikke dine evner)sangen…

 6. Fru Z 14. aug, 2011 at 15:19 #

  Altså, nu ved jeg jo ikke om du skal giftes med en handymand, men da min af slagsen fyldte rundt, holdt jeg en kort tale, og så var det tid til sang og musik.

  Jeg havde kopieret sangen “jeg vil have en handyman”, som blev delt ud til alle kvinderne. og aftenens dj spillede sangen, så alle kunne huske melodien, jo ;) For at underholde mændene, havde jeg indkøbt alverdens børneinstrumenter, så de kunne spille til, på trommer, minitrompeter, guitarer, fløjter osv. Det var skideskægt, og folk tudede – af grin…

 7. Marianne 12. aug, 2011 at 11:32 #

  Jeg var til et bryllup engang, hvor brudens 18-årige datter sagde: “Tak J, fordi min mor er så glad hver eneste dag”
  Så græd vi.

 8. C 11. aug, 2011 at 21:25 #

  Jeg synes det er meget romantisk når man fortæller om alle de små ting man elsker ved den anden. Små ubetydelige hverdagsting han gør, som kun du lægger mærke til. Jeg synes det viser at man virkelig ser den anden. Ikke bare som “samlever”, men som et helt menneske. F.eks er min mand rigtig god til mennesker og jeg beundrer ham tit på afstand. Han har en helt særlig evne til at få folk til at føle sig godt tilpas i hans selskab og har i den forbindelse en helt særlig latter. Den elsker jeg ham for. Og så rør han ofte ved folk på en hjertelig og rar måde. Og jeg har altid beundret ham for at han tør.

 9. Maria 11. aug, 2011 at 14:34 #

  Fra min tale til Chris:

  Og det bedste kompliment jeg kan give dig er at sige, ligesom Jack Nicholson sagde til Helen Hunt I filmen ”As good as it get’s”: Du får mig til at få lyst til at blive et bedre menneske!”

  men som min mor engang sagde til mig: Maria, det gælder om at finde en mand, hvis fejl du kan holde ud at leve med” og det var ret klogt sagt af hende. For jeg kan godt leve med dine fejl og håber at du kan leve med mine.

  Skal I holde endnu en bryllupsfest? Sig til hvis du har brug for hjælp til at kigge talen igennem. Er jo uddannet til den slags taler;-)

  KH

 10. Malou 11. aug, 2011 at 13:10 #

  Jeg var sidste sommer til en bryllup, hvor der netop blev brugt lidt ironi og sarkasme, som Maria skriver om.. Bruden havde samlet en kurv med efterladte sokker fra gulvet (ikke vasketøjskurven), bilmagasiner fra toilettet osv. Hun sluttede med søde ord om hvor meget hun elskede at se ham med deres to børn og hvor stolt hun var af hvad de har bedrevet sammen.. Det hele fungerede skide godt sammen!

 11. Fie 11. aug, 2011 at 12:51 #

  Altså, hvis du har det sådan, skal du så overhovedet holde tale? Jeg gjorde det ikke. Det, jeg havde at sige, sagde jeg til ham selv. Desuden hader jeg at tale i forsamlinger, så jeg ville heller ikke bruge halvdelen af mit ellers så vidunderlige bryllup på at tænke over, om det nu ville gå godt.
  Men altså – hvis du gerne vil sige noget, men ikke ved hvad, hvad så med en sang? Har lige været til et bryllup, hvor gommen sagde lidt hej og halløj, og så satte han “Brown eyed girl” på og sagde ikke mere. Alle tudede. Bruden mest. Det var fint.

 12. Maria 11. aug, 2011 at 11:30 #

  Jeg er hverken gift eller har holdt tale for min kæreste. Jo jeg gør det lidt hver morgen, når han står der bag bruseforhænget, men jeg tror ikke, han hører efter.
  Når jeg er til bryllup og bruden holder en tale tuder jeg, bare hun siger, du er sød. Eller jeg elsker dig. Eller jeg er den bedste version af mig sammen med dig.
  Man er sgu så let. (og måske lidt corny, når det gælder den slags)
  Måske det ikke behøver være det helt store?
  Hvis det var mig, ville jeg helt sikkert gemme mig bag klovneri og sarkasme, men det er nok ikke skide yndigt i den her sammenhæng.
  Good luck – jeg skal ikke regne med, at du lægger slutresultatet op her, vel?

SKRIV EN KOMMENTAR