Et kys på munden

4 nov

For noget tid kørte der en rablende vanvittig debat i det offentlige rum. At nogen lykkedes med at iværksætte den, er i sig selv ganske utroligt. Den handlede om, hvorvidt man som forældre skal kysse sine børn på munden - og i særdeleshed: om mænd skal kysse deres børn på munden. Røvhuller. Selvfølgelig skal mænd da kysse deres børn. (Mest deres egne. Det er bedst.) Jeg synes debatten, var så lam, at jeg ikke engang gad at kommentere den, indtil jeg for nylig var i lufthavnen for at hente mine forældre – udover, at vi ventede en time, og at det fuldautomatiserede toilet skyllede UNDER toiletbesøg og var ved at skræmme livet af husholdningens mindste beboer, (der sad oppe under loftet og skreg ‘ikke alligevel, moar!) havde jeg en fin oplevelse.

Jeg så nemlig to voksne knægte, der var ude for at hente mor og far. Og både mor OG far fik et lille møs lige midt på munden af deres to store drenge.

Jeg synes, det var så sødt, at jeg havde lyst til at slikke dem lidt på benet. Sådan nogle søde knægte. Nu med taxa og kys.

Jeg nøjedes med at være svært irriteret på mine egne forældre over, at de kom for sent. Det er klart.

7 kommentarer to “Et kys på munden”

 1. Superheltemor 05. nov, 2011 at 08:40 #

  Jeg er 36, og kysser stadig enkelte familiemedlemmer på munden. Sådan har vi altid gjort, så det virker ikke underligt.
  Kysser også mine unger alle de steder i deres fjæs jeg kan komme til det

  • tinetholander 06. nov, 2011 at 08:37 #

   Jeg synes, det lyder dejligt at være voksen og ikke hva problemer med at give sine forældre et kys. Vi gør det ikke i min familie, men jeg synes, det ser fint og naturligt ud.

 2. Nina 04. nov, 2011 at 23:07 #

  Er enig med Byssen….
  For synes da gerne man, både som mand og kvinde, må kysse sine børn… Men synes måske det ville være lidt sært hvis jeg som snart 30 årig kyssede mine forældre på munden – så hvor går grænsen?!

 3. Else Marie 04. nov, 2011 at 21:48 #

  Gu’ skal der da kysses! Heldigvis er mine småtøser enige (og heldigvis har de helt selv bestemt, at privilegiet er forbeholdt den allernærmeste familie). Gid, det aldrig bliver anderledes!!

 4. Lines linier 04. nov, 2011 at 16:30 #

  For filan da! Man skal sgu da kysse alt det, man overhovedet orker. På alle dem, man gerne vil kysse på og som gerne vil kysses på — på nær måske lige gamle onkler eller andres børn.

  Weekendkys til alle der vil have ét.
  Line

 5. Byssen 04. nov, 2011 at 14:35 #

  Jeg har tilsyneladende misset den debat du refererer til. Men jeg har faktisk tænkt over det selv for nylig. Personligt kysser jeg kun mine forældre på kinden og kan ikke huske at jeg nogensinde har gjort det anderledes. Men både manden og jeg kysser vores børn på munden, og det synes jeg er helt ok. Nu. Men hvordan lærer man ungerne hvor grænsen går? Begge tøser har på et tidspunkt lagt an til at kysse (kvindelige) pædagoger i vuggestuen, som venligt har takket nej. Og hvornår skal man holde op med at kysse sine børn på munden (hvis man skal)? Interessant emne…

  • tinetholander 04. nov, 2011 at 14:47 #

   Måske skal du aldrig holde op med at kysse dem. Og så bare fortælle dem, at de skal nøjes med at kysse jer. Jeg ved det sgu’ ikke. Men det er da trist, hvis vi ikke kysser vores børn af frygt for, at det bliver misforstået.

SKRIV EN KOMMENTAR