Nostalgia

5 dec

Da jeg flyttede hjemmefra, var jeg egentlig ikke voldsomt interesseret i at slæve alt for meget arvegods med mig fra fødegården i Hvidovre. Fri, ung, ubekymret og sådan. Men så bliver man jo voksen og nostalgisk og endnu mere voksen og endnu mere nostalgisk – og på et tidspunkt gider ens forældre egentlig heller ikke at opbevare ens ragelse længere. Næ…så skal der være plads til hobbyrum og børnebørnene, bevares – og derfor begyndte jeg at hente kasser. Eller rettere kasseN. For der stod kun en enkelt sølle kedelig lille kasse med mit navn i arkivet. Med mestendels ligegyldige sager i. Den er for længst sat i kælderen og arkiveret under ‘ting, der udelukkende overlever på historisk værdi. Én møgkasse. Pffftt…

Troede vi. For ud af det blå, blandt nisser og isolering, dukkede i dag en kasse med alt min barndoms legetøj op. Og da jeg kom hjem fra job, stod den og lokkede med en tur ned ad mindernes boulevard. Midt på stuegulvet.

Jeg anede ikke, at der lå så meget legetøj og raslede rundt i min hukommelse. Jeg vidste ikke, at hver eneste dukkes duft og tøj og hårpragt lå lige der under pandelappen og snuede. Eller at spille-smykkeskrinet stadigvæk næsten kunne få mig til at græde, fordi ballerinaen ser så ensom ud. Eller at duften af min viskelædersamling aldrig var forsvundet fra min næse.

Girls of the 70′s – her er din barndom (formentlig også)

12 kommentarer to “Nostalgia”

 1. Marie 06. maj, 2014 at 14:08 #

  Den der spilledåse med ballarinaen, havde jeg også. Fuldstændig megen til. Hvor nostalgisk. Jeg har dog elsket den så højt at den blev slidt ned, så nu har jeg købt en igen, bare i grøn men stadig med den “ensomme” lille ballarina…

 2. Cecilie 13. dec, 2011 at 16:58 #

  70′er-barndom ligner til forveksling 80′er-barndom. Ikke dårligt!

  • tinetholander 14. dec, 2011 at 14:43 #

   Ja, jeg var vel også mest barn i 80′erne. Så det passer vel meget godt.

 3. SourPuss 06. dec, 2011 at 11:20 #

  Jeg husker stadig da jeg (meget) højgravid blev sat til at sortere kasser fra De Gamles Loftrum – Der så man så SourPuss i sommervarmen: iført Hvidt Lagen, SølvTingelTangel om hovedet og en mave der var en trillingemor værdig (Jeg er sikker på, at jeg var en øm Luciabrud!)

  • tinetholander 06. dec, 2011 at 12:44 #

   Det lyder yndigt.

 4. Maria 06. dec, 2011 at 09:21 #

  Åhhhhhhhh Olsen. OLSEN! (Jeg har kun ét kort tilbage)

  • tinetholander 06. dec, 2011 at 09:43 #

   Jeg kan bare ikke helt huske reglerne. Er det ligesom UNO?

   • Maria 08. dec, 2011 at 08:00 #

    Det kan jeg heller ikke helt. Måske lidt.

 5. Lines linier 06. dec, 2011 at 07:32 #

  PRÆCIS det der viskelæder med regnbuen havde jeg også – og det er tæt på, at jeg kan huske, hvordan det dufter ;-)

  • tinetholander 06. dec, 2011 at 09:44 #

   Det er vildt, ikk? Jeg vare lige lukt tilbage i folkeren, da jeg snusede til det.

 6. Mette 05. dec, 2011 at 19:42 #

  Wauv. Nu savner jeg mit gamle legetøj!

  • tinetholander 06. dec, 2011 at 09:44 #

   Det var altså også virkelig hyggeligt at sidde der og pakke det ud.

SKRIV EN KOMMENTAR