Har det godt, send flere penge

2 jan

Endelig fik jeg taget mig sammen til at omdanne mine tanker til faktiske ord i faktiske sætninger og tilmed skrive dem ned. Og jeg vil endda mene, at det er store sager her på dagen, vi kunne kalde: lorte-brunnæse-på-en-arbejdsgiver-dag med efternavnet: jeg-burde-med-al-tydelighed-have-været-en-fridag.

Ja, altså det er jo ikke fordi, der er sket noget særligt – vi har bare holdt ferie. Helt og aldeles. Og sikken én. Efter alle kunstens regler (tror jeg – fik ikke lige læst op på dem).  Juleaften var lige nøjagtig lige så hektisk, som den plejer at være i storfamilien. Gavepapiret fløj os om ørerne, maden stod os ud af ørerne, og ungerne kunne fylde en container med småt og brændbart på den nærmeste genbrugsplads efter høsten. Ellen og hendes kusine fik desuden hvert et prinsesse/polyester-drøn af en kjole og resten af aftenen gik med at panikke over, om én af dem ville antænde ved at læne sig op ad juletræet. Der røg den sidste indbildte forestilling om at være sådan én Krea-trælegetøjs mortype. Men hva’ fanden….Ungen var så eksalteret, da aftenen var forbi, at hendes lille krop blev ved med at dreje rundt i sengen som en kebab-spyd – indtil min mor lagde sig på hende. Barnefaderen var sur, fordi han havde glemt, at han er blevet voksen – og forældre - hvilket i korte træk betyder, at man skal lære at glæde sig over alle de gode gaver ens afkom åbner, mens man undgår at skæve til det, der knap kan betegnes som en bunke med ens eget navn på.  Og helt på vanlig vis er jeg nu kommet i tanker om alle de ting, jeg ønsker mig. Så gik den jul.  

Nytårsaften fulgte vi også traditionerne og tog på ødegård i det svenske. Sammen med 14 andre. Det er en stor ødegåard, fik jeg sagt det? Sverige viste sig fra sin bedste side og dækkede alt i fint og spøgelsesagtigt lag af rimfrost og spyttede endda en smule solskin i puljen nytårsaftensdag. Drengene kastede sten i søen, pigerne slog med håret og Ellen væltede i vandkanten. Det var ren svensk skov-idyl. Og ja, den hjemmebagte kransekage var lidt klistret, og ja, vores quiz stank (der var ikke et øje, der anede, hvad fanden vi snakkede om), men ihhh…hvor var det altså hyggeligt alt sammen.

Så skål sgu! Og godt nytår. 2012, din skøge, jeg er klar.

 

 

2 kommentarer to “Har det godt, send flere penge”

  1. PiaT 03. jan, 2012 at 20:34 #

    Sorry Tine, men hjertelig velkommen til prinsessehelvede – med udsigt til mange års selvskrevne ønskelister (the trashier the better).

    • tinetholander 05. jan, 2012 at 21:37 #

      Så længe Ellen er glad…. og det er hun.

SKRIV EN KOMMENTAR