Vi lader som om

19 jan

I går lod jeg som om. Jeg gik tidligt hjem fra arbejde og sagde til mig selv, at det var en dejlig dag. Jeg købte et par bukser. Spiste en sharwarma. Tog en lur på sofaen. Ja, man skulle tro, det var en dejlig dag.

I virkeligheden var i går dagen, hvor det langsomt sev ind under huden - og krøb ind i alle mine celler, at min far har fået konstateret kræft. I bugspytkirtlen. Jeg aner jo for fanden ikke engang, hvor den sidder. Og jeg gik hjem fra job, fordi bogstaverne på mit tastatur var ved at flyde væk. Vasket i saltvand. Derfor forkælede jeg mig selv - placerede et lille bitte Mickey Mouse-plaster i et åbent kødsår.

I dag føler jeg ikke rigtig noget, andet end forvirring. For først kommer beskeden. Og så skal man vente. På dommen.

12 kommentarer to “Vi lader som om”

 1. Gitte K 24. feb, 2012 at 10:15 #

  Hej Tina!
  Av, det gør mig ondt at læse, at din far er syg. Jeg har selv været der, da min mor fik kræft, og mit bedste råd til dig er – glem dine gode manerer!

  Det kræver nemlig stærke pårørende, hvis man skal klare sig i sundhedssystemet i Danmark!

  Man får ikke nødvendigvis den hjælp, man er berettiget til. Din far skal fokusere på at blive rask, mens du bliver nødt til at kæmpe for hans rettigheder. Ærgerligt, at det er sådan, men det er nødvendigt at vide på forhånd, så du er forberedt.

  Og ta’ fat i Kræftens Bekæmpelse. De hjalp mig ufattelig meget. Jeg kom snøftende ind fra gaden og hikstede ‘min mor har fået kræft’ og så fik jeg et kram, en kop te og en samtale. Uden at være medlem. Det har jeg så været siden.

  Og søg al mulig viden, så du kan stille de relevante spørgsmål til den behandling, de tilbyder din far. Jeg talte med kræftlæger i Egypten, USA, Sverige osv. Alle var utrolig søde og hjalp med second opinion.

  Tit handler det også om at tale til lægens speciale. De fleste læger er rent faktisk dybt engagerede, og når de møder positive engagerede patienter og pårørende, så bliver de mere entusiastiske.

  Jeg håber det bedste for din far!

  Kram fra Gitte K

 2. Østfronten 25. jan, 2012 at 10:27 #

  Alle mulige positive tanker herfra. Jeg sidder her med min tykke mave og tårer ned ad kinderne – rørstrømskhed er en fin bivirkning ved graviditet – og ønsker alt det bedste til jer alle.

 3. Eva 23. jan, 2012 at 13:20 #

  Åh nej, bugspytkirtelkræft er en hæslig diagnose at få stillet. Jeg føler med jer.

  Hvis du ikke allerede har læst denne artikel, vil jeg anbefale den:

  http://politiken.dk/indland/ECE1489832/doedssyge-kraeftpatienter-venter-alt-for-laenge/

  Grim læsning, og jeg undskylder, hvis artiklen støder dig, men jeg synes, du har ret til at få informationen, så din far kan komme hurtigt i gang med sin behandling og forhåbentlig blive rask. Tidsfaktoren er afgørende, så pres lægerne og find jer ikke i at blive “syltet”. Husk vi har frit sygehusvalg, hvis det bliver nødvendigt. Som patient er det afgørende at have gode pårørende, når man er oppe imod sygdom og det “kære” sundhedsvæsen, så kæmp for at din far får den bedste behandling. Held og lykke!

  • tinetholander 24. jan, 2012 at 14:47 #

   Tak for artiklen, Eva. Jeg bliver bestemt ikke stødt. Jeg er også sådan, som googler og gør ved for at forberede mig bedst muligt.

 4. Stine Rønsch 21. jan, 2012 at 22:43 #

  Puha – sikke en besked. Det er en dum dum sygdom! Håber alt det bedste for dig og familien.
  Mange tanker Stine

 5. Kathrine 20. jan, 2012 at 19:31 #

  Det gør mig virkelig ondt at høre. Kan kun gisne om hvor forfærdeligt det må være når en så tæt på rammes af så grim en sygdom. Ønsker jer alt det bedste. Varme tanker herfra.

  Kathrine

 6. Betina Olsen 20. jan, 2012 at 12:58 #

  Sådan en skrækkelig besked at få :( jeg fik en tilsvarende for 3 år siden, hvor min far fik konstateret kræft i halsen, heldigvis blev han rask og har det fremragende i dag, ville bare lige komme med et lille håb i en mørk tid!

  1000 tanker herfra!

 7. Else Marie 19. jan, 2012 at 20:16 #

  Åh, masser af tanker her fra! Godt valg med lidt selvforkælelse. Tid til dig selv, til ham og jer er det vigtigste i verden lige nu. Go fight!

 8. Maria Mienert 19. jan, 2012 at 18:56 #

  Åh Tine det er jeg ked af at høre.. Alt det bedste til dig og din familie. Må Gud være hos jer i denne svære tid. Lægger gerne et aldeles upartisk øre til, hvis du trænger til at ventilere et upartisk sted. Kærlige tanker, Maria

 9. Ravn 19. jan, 2012 at 18:25 #

  Hvor jeg dog føler med dig – sikken forfærdelig besked at få. Jeg håber på det bedste for jer alle sammen!

 10. Maja 19. jan, 2012 at 18:04 #

  Av! 1000 tanker til dig og alle dine!

Trackbacks and Pingbacks

 1. Stik imod al fornuft | Ikke et ord om baby - 23. feb, 2012

  [...] nogen tæt på én bliver syg, stiller spørgsmålene sig i kø på sydeuropæisk manér (den, der råber [...]

SKRIV EN KOMMENTAR